Modificarile introduse in Parlament la sistemul achizitiilor publice excepteaza de la obligativitatea organizarii licitatiilor anumite regii si companii nationale, pe care Guvernul le-a introdus initial, de la inceputul anului, in categoria autoritatilor contractante, transmite ANRMAP.

Pana la 1 ianuarie 2013, obligativitatea derularii unor proceduri de achizitie publica revenea doar anumitor regii autonome sau companii nationale, numai in situatia in care se incadrau in prevederile articolelor 8 sau 9 din OU 34/2006 privind sistemul achizitiilor publice, iar alte astfel de societati nu erau obligate sa desfasoare proceduri de achizitie publica.

La finele anului trecut, Guvernul a decis ca toate regiile autonome si companiile nationale sa fie obligate sa desfasoare proceduri de achizitie publica.

Parlamentul a decis insa sa se revina la sistemul initial, in care doar unele regii si companii de stat sunt obligate sa deruleze licitatii, si anume cele care se incadreaza in cele doua articole ale OU 34/2006, iar celelalte societati sa elaboreze "norme procedurale interne" in ceea ce priveste atribuirea contractelor a caror valoare depaseste pragul achizitiilor directe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.