Presedintele Traian Basescu solicita Parlamentului reexaminarea Legii privind aprobarea memorandumului intre Romania si Romeptrol Group, semnat pe 15 februarie 2013.

Potrivit acordului, statul roman ar incasa 200 milioane dolari pentru 26% din actiunile Rompetrol Rafinare. Seful statului sustine ca afacerea nu este decat o intelegere ce nu ar fi trebuit parafata printr-o solutie legislativa.

Presedintele a retrimis spre reexaminare in Parlament Legea de aprobare a Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V., prin care KazMunaiGaz rascumpara de la Ministerul Economiei cu 200 milioane dolari un pachet de 26,69% din actiunile Rompetrol Rafinare.

"Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a semnat marti, 2 iulie a.c., cererea de reexaminare a Legii privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. semnat la Bucuresti la 15 februarie 2013, pe care a trimis-o Parlamentului Romaniei, in temeiul Articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei", precizeaza un comunicat de presa transmis MEDIAFAX de Presedintie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.