Clientii Orange Romania platesc de luni mai putin pentru apelurile de voce, internet si pentru SMS-uri in roaming, tarifele fiind scazute pana la plafonul impus de Uniunea Europeana.

In conformitate cu prevederile Uniunii Europene, tarifele standard, fara TVA, vor fi de 0,24 euro/minut pentru apelurile efectuate catre tarile din Uniunea Europeana, 0,07 euro/minut pentru apelurile primite, 0,08 euro pentru mesajele scrise si 0,45 euro/MB pentru traficul de internet, preturile neincluzand fara TVA, precizeaza operatorul de telefonie mobila, intr-un comunicat.

"Tot de la 1 iulie Croatia, recent intrata in Uniunea Europeana, se va incadra in zona 1, astfel incat tarifele mentionate se vor aplica si celor care calatoresc in Croatia", potrivit sursei citate.

Pe de alta parte, atunci cand se afla in strainatate abonatii Orange isi pot activa o optiune prin care primesc 25 de minute pentru convorbiri in roaming si 25 de SMS-uri. Optiunea poate fi activata in Uniunea Europeana, Elvetia si Moldova cu 5,5 euro sau cu 11 euro, cand calatoresc in China, Israel, Serbia, SUA sau Turcia, preturi cu TVA inclus, scrie MEDIAFAX.

Comisia Europeana a anuntat joi ca tarifele de roaming pentru servicii de email, video si accesarea retelelor sociale scad in UE cu 36% de la 1 iulie, fiind operate reduceri si pentru serviciile de voce si text, in conformitate cu reglementarile comunitare.

Astfel, operatorii de telefonie mobila pot taxa clientii care calatoresc in Uniunea Europeana cu maximum 45 de eurocenti pe megabit, pentru servicii de date, iar efectuarea apelurilor de voce va costa maximum 24 de eurocenti/minut plus TVA, cu 17% mai putin decat in 2012. In cazul apelurilor primite, plafonul este de 7 centi/minut plus TVA, in scadere cu 12,5% fata de anul trecut.

Trimiterea unui mesaj text va fi taxata cu maximum 8 eurocenti plus TVA, cu 11% mai putin comparativ cu 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.