Business 1 Iulie 2013 10:44
Apple a inceput procedura de inregistrare a marcii "iWatch" in Japonia, descrisa drept un produs de tipul computer portabil sau ceas de mana, in timp ce rivalul sud-coreean Samsung Electronics pregateste propriul gadget de acest tip.

Apple a depus documentele necesare pe 3 iunie, insa procedura a fost facuta publica la sfarsitul saptamanii trecute. Contactat de Bloomberg, purtatorul de cuvant al Apple in Japonia nu comentat informatiile.

Zvonurile privind ceasul inteligent pregatit de Apple circula de cateva luni.

In luna februarie, surse apropiate companiei au declarat ca aproximativ 100 de ingineri si designeri Apple lucreaza la ceasul de mana cu functii de smartphone, care preia unele functii de la iPhone si iPad. Samsung a anuntat in luna martie ca pregateste de asemenea un ceas de mana "inteligent", scrie MEDIAFAX.

Sony a lansat in urma cu mai bine de un an ceasul SmartWatch, care se conecteaza wireless la smartphone-uri Android, poate prelua apeluri si permite utilizatorului sa raspunda la emailuri sau mesaje text.

Actiunile Apple au scazut cu 25% in acest an, pe fondul incetinirii ritmului de crestere a vanzarilor si concurentei dure venite din Asia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.