Business 1 Iulie 2013 10:01
Nokia a preluat pentru 1,7 miliarde euro participatia de 50% detinuta de Siemens la producatorul de echipamente de telecomunicatii Nokia Siemens Networks, parteneriatul format in urma cu sase ani de cele doua companii.

Grupul finlandez, care incearca sa redevina un jucator relevant pe piata smartphone-urilor, a devenit astfel actionarul unic al Nokia Siemens Networks (NSN), castigand accesul nemijlocit la lichiditatile generate de compania specializata in echipamente de retea.

Nokia va plati 1,2 miliarde euro pentru pachetul de 50% detinut de Siemens la NSN, iar diferenta de 500 milioane euro reprezinta un imprumut garantat de la Siemens, cu scadenta la un an de la incheierea tranzactiei, potrivit unui comunicat transmis luni de cele doua companii.

Sediul Nokia Siemens Networks va ramane in Finlanda, iar directorul general Rajeev Suri isi va pastra functia. NSN a revenit pe profit anul trecut, iar performantele companiei au continuat sa se imbunatateasca, scrie MEDIAFAX.

Grupul german Siemens a vrut sa iasa din parteneriat pentru a se concentra pe productia de echipamente destinate industriei energetice, sectorului sanatatii si proiectelor de infrastructura.

"Cu aceasta tranzactie, Nokia isi cumpara un viitor, indiferent ce se va intampla pe piata smartphone-urilor si a telefoanelor mobile clasice. Nokia Siemens are un viitor in lumea echipamentelor de retea, cu operatiuni efcientizate si locul al doilea pe o piata concentrata si stabila", comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Sanford C. Bernstein, Londra.

Un analist finlandez considera ca preluarea NSN scade posibilitatea unei preluari a Nokia de catre o companie concurenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.