Deficitul bugetar a fost dupa primele cinci luni de 1,05% din PIB, cu 0,15 puncte procentuale mai mic fata de finele lunii aprilie si cu 0,18 puncte sub nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, incadrandu-se in limitele agreate cu organismele internationale si in prognoza pentru 2013.

"Executia lunii mai a anului 2013 a inregistrat un excedent de 932,2 milioane lei, in principal datorita platii anticipate a drepturilor salariale aferente lunii aprilie, care s-au reflectat in luna precedenta", se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice.

Veniturile bugetului general consolidat, de circa 81,1 miliarde lei, reprezentand 13,0 % din PIB, au fost cu 4,6% mai mari in termeni nominali fata de aceeasi perioada a anului precedent.

Incasarile din impozitul pe venit si contributiile de asigurari sociale au urcat cu 9,7%, respectiv 3,6%, datorita cresterii veniturilor salariale in urma reintregirii salariilor personalului bugetar si a majorarii salariului minim de la 1 februarie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.