Autoritatile au in vedere suplimentarea fondurilor pentru programul "Prima Casa" dupa epuizarea fondurilor existente, estimata pentru septembrie-octombrie, discutiile sunt avansate in acest sens si se poate ajunge la o decizie in circa doua saptamani, a declarat Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.

"Se are in vedere (suplimentarea fondurilor pentru "Prima Casa" - n.r.). Fac precizarea ca cel putin pana la mijlocul lunii septembrie, poate chiar octombrie actualele sume sunt valide si functionale, dar sunt discutii avansate cu Ministerul Finantelor pentru a se suplimenta acest program", a afirmat Saramet.

El nu a putut spune ce sume vor fi disponibile suplimentar, fiind inca analizate variantele, iar o decizie ar putea fi luata in una-doua saptamani.

"Ca va fi de 100 milioane, 200 milioane sau 400 milioane, nu va pot da aceasta precizare, dar sunt analize si, dupa stiinta mea, in maxim o saptamana, poate doua saptamani se va lua o decizie in acest sens", a spus Saramet, citat de MEDIAFAX.

Valoarea finantarilor acordate prin programul "Prima Casa" in acest an a ajuns la 490 milioane euro, pentru 13.000 de beneficiari, iar pentru acest an mai sunt disponibile fonduri de 300 de milioane de euro, care se vor epuiza insa in circa trei luni, daca se va mentine ritmul actual de contractare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.