Rezultatul procedurii de privatizare a CFR Marfa este unul bun, ca si pretul oferit pe pachetul de 51% din actiunile companiei, a declarat premierul Victor Ponta, adaugand insa ca el ramane prudent, deoarece trebuie obtinut avizul Consiliului Concurentei, iar banii trebuie si achitati de investitor.

"Cred ca e un rezultat foarte bun si felicit pe ministrul Fenechiu si intreaga echipa de la Ministerul Transporturilor. De altfel, Fenechiu si-a indeplinit cele doua sarcini importante pe care le avea pentru acest inceput de an an, si anume deblocarea Programului Operational de Transporturi si ducerea cat mai departe, pana la finalizare, a procedurii de privatizare. Ramane ca procedura sa fie finalizata, de aceea sunt prudent, pentru ca e vorba de avizul Consiliului Concurentei, negocierile privind investitiile si locurile de munca care se pastreaza si de plata pretului pentru actiuni", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a apreciat ca 200 de milioane reprezinta un pret bun, care trebuie insa si platit.

Premierul a adaugat ca, fara a avea ceva cu investitorii straini, se bucura ca la CFR Marfa a fost selectat un investitor roman, o firma mare, nu un "escroc cu genti de bani cash".

Grup Feroviar Roman a fost declarat castigator in procesul de privatizare a CFR Marfa, oferind un pret de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din actiuni si asumandu-si investitii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investitii de mediu, a anuntat ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.