Ryanair Holdings, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, va returna actionarilor 1 miliard de euro in urmatorii doi ani, titlurile companiei inregistrand in urma informatiei cea mai mare crestere din aproape o luna,.

Transportatorul aerian intentioneaza sa rascumpere actiuni in valoare de cel putin 400 de milioane de euro in actualul an fiscal care se va incheia in martie 2014 si sa returneze actionarilor alte 600 de milioane de euro prin noi rascumparari si plata unor dividende speciale in anul urmator, potrivit unui comunicat al companiei.

Potrivit MEDIAFAX, directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, vrea sa accelereze cresterea anuala a traficului de pasageri de la 5% in prezent la 7%. In acest fel, numarul total al pasagerilor ar urca la 110 milioane pana in anul fiscal 2019, cu 10 milioane de persoane mai mult fata de obiectivul anterior.

In urma anuntului, actiunile Ryanair au avansat cu pana la 5,1%, cel mai mult dupa data de 20 mai, fiind tranzactionate ulterior in urcare cu 3,7%, la 7,23 euro pe unitate, cotatie echivalenta unei capitalizari de piata de 10,3 miliarde de euro.

Ryanair a anuntat miercuri ca a infiintat o echipa de evaluare a noului avion Boeing 737 Max, pana in septembrie, fiind posibila o comanda de peste 200 de aparate.

Compania vrea sa stabileasca termenii tranzactiei, inclusiv pretul, pana la sfarsitul acestui an, avand obiectivul sa isi extinda flota la peste 500 de avioane, a afirmat O’Leary miercuri, dupa ce a incheiat un acord de achizitie a 175 de aeronave 737-800.

Ryanair a returnat deja actionarilor 1,53 miliarde de euro din 2008, prin rascumparari de titluri si plata unor dividende speciale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.