Grupul american Apple a anuntat, luni, ca va lansa un serviciu online care permite utilizatorilor sa asculte muzica fara sa o descarce (streaming), denumit iTunes Radio, care va concura cu servicii deja existente, precum Pandora si Spotify.

"iTunes Radio este o solutie incredibila pentru a asculta posturi de radio personalizate, create special pentru utilizatori", a declarat Eddy Cue, vicepresedintele grupului Apple, prezentand noul serviciu in fata creatorilor de programe informatice reuniti la o conferinta organizata in orasul San Francisco.

Apple promite peste 200 de posturi de radio, dar si programare personalizata, bazata in special pe istoricul pieselor ascultate de utilizator sau istoricul pieselor cumparate din magazinul online al grupului, iTunes.

Noul serviciu, care seamana cu cel al postului de radio online Pandora, va fi disponibil incepand cu toamna acestui an, a precizat grupul Apple intr-un comunicat. Serviciul va fi gratuit pentru utilizatori, gratie finantarii sale din publicitate, scrie MEDIAFAX.

Utilizatorii vor putea sa beneficieze si de un serviciu fara publicitate, daca sunt abonati la serviciul iTunes Match, care le permite, pentru 24,99 dolari pe luna, sa isi stocheze muzica preferata online, pe un server Apple, inclusiv piese cumparate din alte magazine decat iTunes, si sa le asculte pe mai multe dispozitive muzicale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.