Banca Nationala a Romaniei (BNR) va pune in circulatie, in scop numismatic, pe 10 iunie, o moneda din argint dedicata implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza - Bulandra.

Caracteristicile monedei sunt urmatoarele: valoare nominala - 10 lei, metal - argint, titlu - 999‰, forma rotunda, diametru - 37 mm, greutate - 31,103 g, calitate proof, cant zimtat.

Aversul monedei reda imaginea vechii cladiri a Teatrului National din Bucuresti, inscriptia in arc de cerc "ROMANIA", stema Romaniei, valoarea nominala "10 Lei" si anul de emisiune "2013".

Totodata, reversul monedei prezinta portretul, semnatura actritei Lucia Sturdza-Bulandra si anii intre care a trait, respectiv "1873" si "1961", elemente suprapuse peste o compozitie sugerand arta teatrala, iar in arc de cerc, inscriptia "LUCIA STURDZA-BULANDRA" .

Monedele din argint, ambalate in capsule de metacrilat transparent, vor fi insotite de brosuri de prezentare a emisiunii numismatice, redactate in limbile romana, engleza si franceza. De asemenea, brosurile includ certificatul de autenticitate, pe care se gasesc semnaturile guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei si casierului central.

Tirajul acestei emisiuni numismatice este de 500 monede. Pretul de vanzare al monedei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv brosura de prezentare, este de 310 lei/buc. Monedele din argint dedicate implinirii a 140 de ani de la nasterea Luciei Sturdza-Bulandra au putere circulatorie pe teritoriul Romaniei, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.