Numarul de membri din cadrul Consiliului de conducere a Autoritatii de Supraveghere Financiara va fi redus, iar salariile compensatorii vor fi impozitate cu 85%.

Surse oficiale au declarat ca aceste masuri au fost aprobate prin ordonanta de urgenta adoptata in sedinta de marti a Guvernului, scrie MEDIAFAX. ASF a fost infiintata de doar o luna si deja se reduce numarul posturilor.

"Saptamana aceasta vom avea o ordonanta de urgenta, o sa reducem numarul de membri, de la 19 la 11, este clar ca intentiile bune au fost intelese gresit de cei numiti acolo, si o sa impozitam cu 85% salariile compensatorii pe care ei si le-au dat tot lor", a spus Ponta, in sedinta de guvern.

El a afirmat ca au fost acordate deja astfel de salarii compensatorii, de cate 230.000 euro net, pentru trei fosti membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), respectiv pentru Dan Constantinescu, Albin Biro si Daniela Popa, fiind inregistrate si alte astfel de cereri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.