Micul este salvat, iar in decurs de trei luni va fi declarat produs traditional romanesc, a afirmat luni ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"Micul romanesc este salvat, ca sa spun asa. Nu este niciun fel de problema. Cu ajutorul sectorului, care s-a mobilizat foarte bine, eu cred ca a reusit sa facem un lucru foarte important", a spus ministrul, citat de MEDIAFAX.

Asociatia Romana a Carnii a cerut ca micii sa fie considerati produs traditional dupa ce, conform unei directive europene, de la 1 iunie se interzice folosirea in compozitia produselor de carne procesata a unor aditivi alimentari care se folosesc si la prepararea micilor.

"Sigur ca mai sunt cateva zile pana asteptam si o decizie europeana in acest sens, dar de cand a intrat in vigoare regulamentul european, micul romanesc se produce in continuare fara niciun fel de problema", a spus Constantin.

El a explicat ca va exista in regulamentul european o exceptie pentru ingredientele care se regasesc in micul romanesc. Ministrul a mai spus ca asociatiile din domeniu vor incepe procesul de atestare a micului ca produs traditional romanesc.

"Acest proces va dura in jur de trei luni si dupa aceea nu cred ca va mai fi niciun fel de problema", a afirmat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.