Business 3 Iunie 2013 10:59
Microsoft reduce pretul sistemului de operare Windows destinat tabletelor de mici dimensiuni, incercand astfel sa genereze mai mult interes din partea producatorilor de hardware si sa "muste" din cota de piata a Apple.

Microsoft incearca sa determine companiile partenere sa produca mai multe tablete echipate cu sistemul de operare Windows RT, au afirmat sursele citate. Reducerea de pret este valabila numai pentru tabletele de mici dimensiuni.

La un an dupa prezentarea primelor dispozitive cu Windows RT, prin care Microsoft spera sa se impuna pe piata tabletelor, compania nu a reusit sa acumuleze o cota de piata semnificativa. Producatorii de dispozitive, precum HP sau HTC, nu au acordat suficienta atentie sistemului de operare, astfel ca tabletele cu Windwos RT lipsesc din magazine in timp ce Apple si Google continua sa domine piata.

Windows RT este o varianta mai putin complexa a Windows 8, destinata dispozitivelor mobile bazate pe tehnologia dezvoltata de compania britanica ARM Holdings, scrie MEDIAFAX.

Microsoft va face eforturi pentru a promova Windows RT la Computex, cea mai mare conferinta a industriei PC-urilor, care va incepe marti la Taipei.

Compania nu a precizat inca noul pret ale sistemului de operare preinstalat pe tablete, insa reducerea va avea ca afect scaderea preturilor produselor finale.

HTC a renuntat la planurile de a lansa o tableta cu Windows RT de 10 inci din cauza temerilor ca cererea este insuficienta, au declarat recent surse apropiate companiei. Grupul taiwanez s-a plans si de nivelul ridicat al investitiei necesare pentru a dezvolta astfel de produse.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.