Posta Romana putea fi o companie profitabila daca nu ar fi fost "devalizata si jumulita intr-o maniera oribila" prin incheierea mai multor contracte "paguboase si defavorabile", a afirmat ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.

"Cand am plecat de la conducerea ministerului, in 2004, Posta Romana nu stia ce sa faca cu banii. Daca imi aduc bine aminte, avea un profit care depasea cateva zeci de milioane de euro, iar in casa faceau plasamente overnight, ca nu stiau ce sa faca cu banii. La momentul cand am preluat-o, in mai 2012, am primit scrisoare de la fostul director general ca societatea intra in faliment pe 13 iunie 2012, daca tin bine minte. Si am intrebat de ce intra societatea in faliment? Mi s-a raspuns ca nu mai avem ce sa facem, ca societatea primise o amenda de la Consiliul Concurentei, de peste 100 milioane de lei, care devenise exigibila, ca datoriile la bugetul de stat, banci si furnizori depasesc 600 milioane de lei", a spus Nica, citat de MEDIAFAX.

El a mentionat ca, in mai 2012, a organizat o conferinta in care a explicat de ce Posta Romana a ajuns in aceasta situatie.

Posta Romana: Evolutia unui dezastru in sapte puncte

"De-a lungul timpului, societatea a incheiat 50 de contracte defavorabile. Spre exemplu, Posta a incheiat cu Blue Air un contract pentru transportul aerian al corespondentei de mai multe zeci milioane de euro, in conditiile in care compania nu avea bani de benzina pentru propriul parc auto. Contractul a fost incheiat de unul dintre directorii generali care s-a perindat pe la conducerea societatii in ultimii ani", a afirmat Nica.

El a adaugat ca directorul juridic al Postei a fost demis, iar dosarul a fost inaintat la DNA. Ministrul a mai afirmat ca privatizarea a fost "urmarita si de ghinioane".

"Posta belgiana, care era foarte interesata, nu a putut sa participe la proces pentru ca avea o intelegere cu Comisia Europeana, cel putin in acest an. Posta italiana nu mai avea voie sa faca investitii in afara tarii si au mai fost cateva chestiuni de acest gen. Eu am mizat foarte mult si pe niste investitori din afara spatiului european, care dispuneau de resurse financiare, dar nu au mai venit", a spus ministrul.

Citeste si:
Reducere de 50% pentru facturile la energie. Cine beneficiază de...
Reducere de 50% pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.