Romanii nu sunt la fel de risipitori ca alti europeni, insa cumparatul de alimente in exces este in crestere, scrie capital.ro.

Fiecare roman arunca, anual, aproape 100 de kilograme de mancare, spune o statistica europeana, citata de Whirlpool Romania. Cu toate acestea, media romaneasca se afla sub media europeana care este de 180 de kg. pe cap de locuitor, adica in jur de 89 de milioane de tone de alimente.

In topul tarilor europene care genereaza cele mai multe deseuri alimentare, Romania se afla pe locul 10 din 27 de tari analizate de Eurostat. Risipa de alimente, una dintre marile probleme ale lumii moderne in tarile dezvoltate, poate fi redusa cu pana la 60% prin educatie si tehnologie. Astfel, anul 2014 a fost desemnat de Uniunea Europeana drept an al luptei impotriva risipei de alimente, iar pana in 2025 se doreste o reducere cu 50% a deseurilor alimentare.

„Risipa de alimente in Romania este sub nivelul din alte state Occidentale, insa se remarca o crestere a acestui fenomen si pe plan local, ca urmare a modificarilor obiceiurilor de consum”, declara Mioara Bolozan, director de marketing la Whirlpool Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.