Omul de afaceri Ioan Niculae ne avertizeaza ca de la 1 iulie se scumpesc gazele cu 8%.
Omul de afaceri Ioan Niculae a declarat, vineri seara intr-o emisiune TV, ca, potrivit calendarului impus de Fondul Monetar International, consumatorii casnici vor resimti o scumpire a gazelor naturale, de la 1 iulie 2013, cu 8%, potrivit Realitatea.net. In toamna, mai exact, de la 1 octombrie pretul gazelor pentru consumatorii casnici va creste din nou, cu alte 2 procente.

"In ianuarie, pretul la gaz natural din productie romaneasca, pretul de furnizor, era de 148 de dolari si vor ca la 1 octombrie 2014 sa ajunga la 382,24 de dolari. Inseamna o crestere de 160%. Scrisorile noastre la FMI si Comisia Europeana au fost foarte linistite, fara a reda dramatismul care a inceput sa se intample in industria romaneasca. Noi am incercat sa solicitam o perioada de gratie care e prevazuta in legea 123 din 2012. Raspunsul primit de la FMI este naucitor. (...) Trebuie sa faceti ca asa vrem noi. Nu ii intereseaza nici influenta pe forta de munca, nici influenta pe bugetul national. (...) Probabil ca FMI vrea ca urmatoarea tara pe lista de faliment sa fie Romania", a declarat Niculae.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.