Biogenis a preluat in aceasta luna toate probele si activitatea bancii romanesti de recoltare de celule stem Freezelife, infiintata in 2010 de un fost jurnalist, Razvan Vintilescu, si are in plan noi achizitii in acest an, atat in Romania, cat si in alte tari.

In urma acestei tranzactii, Biogenis a preluat toate contractele existente, iar probele clientilor si intreaga activitate a laboratorului FreezeLife vor fi mutate in laboratorul Biogenis, care are o capacitate mai mare de stocare. Freezelife este acreditata prin ordin de ministru si autorizata de Agentia Nationala de Transplant.

"Prin aceasta preluare Biogenis si-a dorit consolidarea pozitiei pe piata celulelor stem din Romania. (...) Grupul nostru se afla in acest moment in proces de analiza pentru preluarea si a altor banci de celule stem, atat in Europa, cat si in Romania, acest proces urmand sa fie finalizat spre finalul anului", a declarat intr-un comunicat, Cristian Lacraru, directorul de marketing si comunicare al Biogenis.

La randul sau, Razvan Vintilescu apreciaza ca preluarea era doar o problema de timp, avand in vedere competitia de piata.

"Pe masura ce piata a evoluat, iar numarul bancilor de celule stem a crescut, acest fapt datorandu-se si investitiilor straine, in paralel a crescut si competitia din partea societatilor care exporta sangele de cordon in banci din strainatate, era o problema de timp pana cand o asemenea preluare avea sa se intample, pentru a creste eficienta serviciilor si a mentine preturile la un nivel accesibil", a spus Vintilescu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit profilului de pe Linkedin, Vintilescu apare ca director general al Freezelife din ianuarie 2010.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, banca poloneza de celule stem Polski Bank Komórek Macierzystych detine 66% din actiunile Biogenis, iar restul este impartit intre Dorin Parciog si Dan Mihai.

Biogenis este prezenta in Romania din 2007 si este parte a FamiCord, un grup european de banci de celule stem. Grupul FamiCord este prezent in 14 tari si lucreaza in 7 laboratoare de prelucrare a sangelui.

Citeste si:
Dana Roba a revenit la muncă. Make-up artista, mesaj impresionant:...
Dana Roba a revenit la muncă....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.