Business 29 Mai 2013 11:26
Hotelierii cred ca impozitul forfetar propus de Grapini va fi unul suplimentar si nu va inlocui taxele pe profit sau pe cifra de afaceri, asa cum promite ministrul delegat pentru IMM si Turism.



"Ne vom trezi cu un nou impozit, suplimentar, care va afecta direct rezultatul operational si care nu ne va scuti de celelalte taxe, impozite si contributii de tot felul, stipulate de legislatia in vigoare", se arata intr-un comunicat al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR).

Potrivit federatiei, calculul facut de reprezentantii statului pentru impozitul forfetar a pornit de la o analiza fractionata, indicandu-se ca baza de calcul un impozit pe profit "datorat sau colectat" in 2011, impartit la numarul de locuri de cazare evaluate ca ar fi fost disponibile in anul 2011. Impartirea a condus la un cuantum de 55 de euro pentru un loc de cazare in camera, ca baza de impozitare sugerata.

"O intrebare secundara, de ce oare baza de impozitare nu s-a calculat in lei, moneda noastra nationala, veniturile la care se face referinta fiind in lei? Va cuprinde Codul Fiscal referiri la euro? Daca vinzi o camera pentru clienti corporate, o vinzi in regim single, nu poti sa obligi pe nimeni sa mai stea in camera cu cineva, iar cand o vinzi pentru clienti leisure, atunci poti sa speri ca o camera cu doua paturi (insa majoritatea camerelor din unitatile de cazare au pat matrimonial) chiar va gazdui doua persoane desi, de multe ori, clientii opteaza pen

Citeste mai multe pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.