Nivelul contributiilor de asigurari sociale poate fi redus daca trendul economic pozitiv al primului trimestru va continua, aceeasi situatie fiind valabila si in cazul unei diminuari a taxei pe valoarea adaugata, capitol la care decizia depinde de resursele financiare, afirma premierul Victor Ponta.

El a raspuns astfel intrebat de jurnalisti, la Constanta, daca nivelul contributiilor sociale va fi redus incepand cu anul viitor, transmite MEDIAFAX.

"Prin legea bugetului, putem. Daca stam bine, asa cum am inceput - primul trimestru este bun - daca merg lucrurile bine atunci, putem in continuare sa luam masuri", a spus Ponta.

Intrebat si daca taxa pe valoarea adaugata va fi redusa, premierul a aratat ca si aceasta decizie depinde de existenta resurselor financiare.

"As vrea de astazi sa reduc TVA, insa totdeauna trebuie sa vezi cati bani ai, cum ii folosesti pentru scoli, pentru spitale si, cu cat reusim sa economisim sau sa producem mai mult, cu atat va fi mai bine", a conchis seful Guvernului.

Ponta s-a aflat, marti, la Constanta, unde a asistat la ceremonia de lansare la apa a unui tanc petrolier.

Marti dimineata, premierul a declarat ca decizia privind reducerea CAS pentru angajator va fi adoptata in toamna, cand va fi stabilit bugetul atat pe 2014, cat si pe 2015 si 2016, pe baza rezultatelor economice din primele doua trimestre si a previziunilor pentru trimestrul trei al acestui an.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a declarat, recent, ca incepand de la 1 ianuarie 2014 are in vedere reducerea TVA la 19% sau reducerea contributiilor sociale cu 5%, insa decizia pentru una sau alta dintre masuri va fi luata in partea a doua a anului in USL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.