Comisia Europeana (CE) va cere Google sa isi imbunatateasca propunerile pentru inchiderea unei investigatii antitrust referitoare la modul in care opereaza motorul de cautare, a declarat marti comisarul pentru Concurenta Joaquin Almunia.

Almunia a spus in Parlamentul European ca operatorii de servicii concurente celor ale Google si utilizatorii vor dispune de o luna in plus, dincolo de termenul initial de 27 mai, pentru a raspunde propunerilor Google.

"Comisia Europeana va analiza raspunsurile si este aproape 100% sigur ca Google va trebui sa isi imbunatateasca propunerile", a afirmat Almunia. El nu a precizat domeniile in care Google trebuie sa faca modificari.

Comisia Europeana a stabilit ca Google detine o pozitie dominanta in Europa in domeniul serviciilor de cautare si al publicitatii asociate si poate din acest motiv sa afecteze concurenta.

Almunia a preferat un acord cu Google pentru inchiderea investigatiei antitrust, in timp ce companiile concurente au cerut ca Google sa fie obligata sa isi schimbe practicile, scrie MEDIAFAX.

Google a propus modificarea paginii de cautare, astfel incat serviciile proprii sa fie diferentiate de cele ale companiilor concurente, timp de cinci ani, pentru inchiderea investigatiei antitrust. Astfel, Google s-a oferit sa diferentieze serviciile proprii de cautare de alte link-uri nou create, catre trei servicii de cautare concurente, plasate vizibil.

Google va oferi tuturor site-urilor posibilitatea de a nu permite includerea continutului lor in serviciile sale specializate, asigurand in acelasi timp ca decizia nu va afecta pozitia acestor site-uri in rezultatele motorului sau general de cautare.

Site-urile specializate de cautare concentrate pe cautarea de produse sau pe interogari cu caracter local vor putea sa marcheze anumite categorii de informatii astfel incat acestea sa nu fie inregistrate sau folosite de Google.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.