Business 20 Mai 2013 11:07
Pretul argintului a scazut luni cu pana la 7%, la 20,7 dolari pe uncie, cel mai redus nivel din septembrie 2010, iar aurul s-a depreciat pentru cea de-a opta sedinta consecutiv, cu 1,5%, la 1.338 dolari pe uncie, prelungind cel mai indelungat trend descendent din martie 2009.

Argintul a pierdut 30% din pret de la inceputul acestui an, cea mai slaba performanta in randul metalelor pretioase, pe fondul temerilor ca cererea din industrie nu este suficient de solida pentru a compensa scadera interesului investitorilor.

Pretul argintului, utilizat pentru productia de electronice si panouri solare, trece printr-o perioada de scadere abrupta din cauza temerilor privind incetinirea cresterii economice a Chinei si prelungirea recesiunii din zona euro, scrie MEDIAFAX.

Cei mai recenti indicatori economici din China s-au plasat sub estimari, iar premierul Li Keqiang a semnalat ca autoritatile dispun de spatiu de manevra limitat in ceea ce priveste utilizarea de masuri de stimulare pentru a atinge tintele de dezvoltare economica.

Banca Natixis noteaza intr-un raport ca numarul instalatiilor fotovoltaice a inregistrat anul trecut, la nivel global, cea mai slaba crestere din ultimii 6 ani. Vanzarile scazute de panouri solare in UE au incetinit si cererea pentru argint.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.