Presedintele Traian Basescu l-a primit, vineri, la Cotroceni, pe proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, acesta spunandu-i sefului statului ca, in opinia sa, criza europeana poate fi rezolvata prin infiintarea Statelor Unite ale Europei, oficialul roman spunand ca sustine ideea.

"Sidex este foarte importanta pentru ArcelorMittal si suntem determinati sa fim parte a industriei romanesti. In acelasi timp, suntem intr-o situatie in care starea macroeconomica europeana nu este buna. Cererea europeana de otel a scazut cu 30%, comparat cu perioada precriza. Asta inseamna 60 de milioane de tone de capacitati in exces. Nu este cerere, nu este crestere, comparat cu SUA, unde cererea este deja asemanatoare cu cea din perioada precriza (...) Deci avem multe capacitati, dar nu ne dezvoltam, sau nu ne intoarcem la nivelul precriza", a spus Laksmi Mittal, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Basescu a spus ca Uniunea Europeana este in criza, nu in precriza, cum este situatia in statele Unite.

"Comentariul meu este ca criza europeana poate fi rezolvata daca am avea Statele Unite ale Europei, nu Consiliul European", a spus Laksmi Mittal.

Basescu ras si a raspuns ca el sprijina aceasta idee, pe care i-a impartasit-o, anterior in cursul zilei, tot la Cotroceni, presedintelui companiei Stratfor, George Friedman.

Premierul Ponta si proprietarul ArcelorMittal, Lakshmi Mittal, au discutat vineri, la Palatul Victoria, propuneri de optimizare a costurilor de productie la ArcelorMittal Galati, seful grupului siderurgic declarand ca asteapta sa fie gasite solutii sustenabile in domeniul energiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.