Basescu: "Romania are nevoie de elaborarea rapida a programului de dezvoltare rurala".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la conferinta nationala a agricultorilor, ca Romania are nevoie de elaborarea rapida a programului de dezvoltare rurala, pentru ca Guvernul sa il poata transmite in timp util la Bruxelles, in vederea finantarii anului 2014 inclusiv, relateaza MEDIAFAX.

"Avem nevoie de elaborarea rapida a programului national de dezvoltare rurala. Bugetul s-a aprobat in Consiliu, dar Romania inca nu are un plan national de dezvoltare rurala, baza de finantare a agriculturii romanesti. Va propun sa aveti in vedere ca imediat dupa terminarea strategiei pentru dezvoltare pe termen lung a agriculturii, o echipa formata din oameni de agricultura sa extraga elementele fundamentale pentru a realiza programul national de dezvoltare rurala, astfel incat Guvernul sa-l poata transmite in timp util la Bruxelles, in vederea finantarii inclusiv a lui 2014", a spus seful statului.

Presedintele Traian Basescu a mai spus ca realizarea cadastrului agricol reprezinta o urgenta fundamentala, fiind extrem de importanta atat pentru platile directe, cat si din perspectiva aplicarii noii Legi de restituire a proprietatilor.

"In ceea ce priveste urgentele, si aici este o urgenta fundamentala: cadastrul agriccol. El este extrem de important nu numai pentru platile directe, dar este foarte important si pentru noua Lege a proprietatii, noua Lege de restituire a proprietatii. Cum se vor face restituirile in lipsa unui cadastru agricol corect, bine facut?", a spus Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.