Garda Financiara va fi desfiintata, iar in locul ei se va infiinta Directia Antifrauda, a declarat Maria Grapini, ministrul pentru IMM-uri si mediul de afaceri, scrie adevarul.ro.

Grapini spune ca restructurarea Garzii Financiare este necesara deoarece aceasta s-a dovedit ca este ineficienta pentru ca in ultima vreme coruptia a tot crescut.

"Sunt vizate marile retele, firmele ce au facut evaziune, nu se va ocupa cu buticuri care vand sampoane", a spus Grapini. Ministrul a mai precizat ca Directia Antifrauda va avea si atributii penale, putand face plangeri penale in justitie.

Noua structura ar trebui sa fie functionala din iulie 2013. In privinta angajatilor, Grapini a spus ca acestia vor fi pusi la dispozitia Agentiei Nationale pentru Functionari Publici (ANFP), iar o parte vor fi integrati in noua directie.

"Nu inseamna toti functionarii publici nu-si fac treaba, dar exista o masa critica ce nu si-o fac iar in mediul privat ar fi fost dati afara", a apreciat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.