Business 14 Mai 2013 09:52
 Vanzarile OMV Petrom (SNP) au scazut in primul trimestru, fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu 4%, la 5,78 miliarde lei (1,31 miliarde euro), iar profitul net s-a redus cu acelasi ritm, la 1,33 miliarde lei (303,2 milioane lei), a anuntat marti compania.

Petrom noteaza intr-un comunicat ca profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, la 1,32 miliarde lei, si ca EBIT CCA fara elementele speciale, de 1,57 miliarde lei, a scazut cu 4%, influentat de campaniile seismice intensive din Marea Neagra.

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca, la 4% la finele perioadei de raportare, iar productia zilnica a fost stabila, cu activitati de explorare intensificate, atat offshore, cat si onshore.

Vanzarile de gaze au fost mai scazute fata de primul treimestru din 2012, din cauza vremii mai calduroase. In schimb, activitatea de energie a avut o contributie pozitiva in rezultatele Petrom. Marjele de rafinare s-au imbunatatit, dar volumele vanzarilor din marketing se afla inca sub presiune, conform sursei citate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.