Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca deocamdata se pune doar problema explorarii gazelor de sist, care se face prin metode conventionale care nu implica nicio temere pentru mediu, el aratand ca decizia de a folosi aceste resurse va fi luata peste cinci ani.

"Deocamdata nu se pune problema decat de explorare. Explorarea se face prin metode conventionale, deci nu exista absolut nicio temere pentru mediu. Daca dupa 4-5 ani si dupa ce cheltuie - cei care fac explorari in Vaslui cheltuie vreo 300 de milioane, numai anul acesta - daca dupa aceea o sa rezulte ca avem resurse, peste 5 ani, un Guvern mai intelept decat al meu va spune daca stand pe gaze le si folosim sau continuam sa le importam de la Gazprom, cum vad ca se doreste", a spus Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca gazul importat din Rusia va fi scump, varianta ieftina, inclusiv pentru populatie, fiind aceea de a folosi resursele interne.

"Vrem sa avem gaz - in primul rand sa nu mai importam din Rusia - vrem sa-l avem mai ieftin si vrem sa facem industria romaneasca competitiva si sigur si cheltuielile pentru populatie mai mici? Atunci trebuie sa avem gaz. Daca nu, daca-l importam din Rusia, o sa fie scump. E foarte simplu", a spus Ponta.

Contraatac pentru Vama Veche: Chevron si Guvernul Romaniei, aduse in fata Justitiei

El a aratat ca Romgaz exploateaza in Ardeal gaz de 20 de ani prin aceasta metoda si nimeni nu a spus ca se afla in pericol.

"Cum e cu gazele de sist, deocamdata, ca am vazut in special de prin zona Oradea - acolo toata lumea se pricepe la gaze - deocamdata Romgazul exploateaza de 20 de ani in Ardeal, in Transilvania gaze prin aceasta metoda si nu s-a mai trezit nimeni sau vreun senator de Oradea sa spuna in ce pericol e", a spus Ponta.

Statul "a vandut" Vama Veche! Chevron are unda verde pentru explorarea gazelor de sist

Cetatenii orasului bulgar Dobrich, situat la granita cu Romania, pregatesc un val de proteste fata de exploatarea gazelor de sist din tara noastra.

Potrivit ziare.com, organizatorii manifestatiilor afirma ca vor protesta impotriva capitalului necesar pentru aceasta activitatea, dar si pentru protejarea naturii.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Mai mult de atat, Sintiya Nedyalkova, unul dintre liderii protestelor, sustine ca este dispus sa isi dedice intreaga viata luptei impotriva fracturarii hidraulice a gazelor de sist din Bulgaria si Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.