Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca pana in luna iunie Romania va indeplini criteriul referitor la reducerea arieratelor la nivelul autoritatilor locale, el aratand ca, in caz contrar, acordul cu FMI nu va intra in boardul institutiei financiare.

Ponta a spus ca in momentul de fata Romania nu indeplineste acest criteriu. "In clipa de fata, nu, trebuie sa-l indeplinim in iunie, cand este boardul FMI", a afirmat seful Executivului.

Intrebat daca Romania se inscrie in tinta promisa in ceea ce priveste arieratele, Ponta a afirmat: "Da, altfel nu intram in boardul FMI".

El si-a manifestat speranta ca pana in iunie criteriul va fi indeplinit.

"Eu zic ca da, il indeplinim, pana atunci avem si rezultatul cu CFR Marfa. Este CFR Marfa, unde trebuie finalizata procedura, iar cu arieratele suntem in directia buna. Transgazul s-a listat, deci la prior actions stam destul de bine si este important ca semnal", a spus Ponta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.