Romania este una dintre cele mai cunoscute tari din lume la capitolul izvoarelor apelor minerale naturale.


Conform analizei Wall-Street.ro, derulata in perioada 1- 10 mai, din cele 20 de branduri analizate reiese ca numai 13 au publicat pe eticheta cantitatea de reziduu sec, in timp ce concentratiile de calciu, sodiu si magneziu se regasesc pe toate etichetele produselor.

In acest fel, Bucovina, detinuta de catre Rio Bucovina, este considerata cea mai sanatoasa apa minerala plata de pe piata, cu un continut de 78 mg/l de reziduu sec, conform buletinului de analiza SNAM din data de 8.06.2011.

Pe locul secund in top se afla Aquatique, detinuta de catre Romaqua Group, care are un nivel al reziduului sec de 87 mg/l, conform buletinului de analiza al LAREX din august 2012.

Podiumul este completat de apa minerala plata Keia, detinuta de catre Nicoltana SA care, conform buletinului de analiza LAREX din aprilie 2009 are o concentratie chimica de reziduu sec de 124 mg/l.

In ceea ce priveste concentratia de calciu (Ca+), care nu este recomandata celor cu probleme la rinichi, pe primul loc se claseaza tot Bucovina (9,85 mg/l), urmata de Bilbor (10,1 mg/l) si de Izvorul Minunilor (17,6 mg/l).

Citeste articolul complet pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.