Stabilitatea economica este o arma cu doua taisuri, pentru ca incurajeaza investitorii pe pietele financiare sa isi asume riscuri necugetate, a declarat vineri presedintele Rezervei Federale americane (Fed), Ben Bernanke.

"Actorii pietelor financiare au tendinta sa isi asume riscuri mai mari atunci cand conditiile macroeconomice sunt relativ stabile", a afirmat Bernanke intr-un discurs sustinut la o reuniune a Fed de la Chicago.

Potrivit MEDIAFAX, el a adaugat ca se poate spune ca "o perioada de stabilitate economica prelungita este o arma cu doua taisuri".

In contextul nivelului redus al dobanzilor, Fed urmareste in mod special o posibila cursa a randamentelor si a altor forme de riscuri care pot afecta preturile activelor si legatura lor fundamentala cu economia, a mai spus Bernanke.

Profitand de lichiditatile ample puse la dispozitia pietei de catre Fed, investitorii au impins indicii bursieri de pe Wall Street la niveluri record, sugerand aparitia unei bule speculative, in timp ce economia SUA inregistreaza un ritm relativ lent de crestere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.