Reprezentantii Romslot spun ca masurile anuntate de deputatul Korodi Attila privind interzicerea automatelor de jocuri de noroc in baruri sau cinematografe ar putea avea efecte distructive intrucat numarul celor ilegale va exploda.

Intr-un comunicat de presa transmis vineri, Dan Iliovici, director executiv Romslot, Asociatia Organizatorilor de Sloturi, spune ca respecta dorinta deputatului Korodi Attila de a aduce completari legii care reglementeaza activitatea jocurilor de noroc in Romania, dar ca, desi "masurile propuse de Korodi sunt bazate pe cele mai bune intentii, ele pot duce mai degraba la rezultate distructive decat la unele constructive".

Reprezentantii asociatiei precizeaza ca, potrivit unui studiu derulat la inceputul anului de catre GFK Romania, doar 3% din romani participa la joc in locuri care detin aparate de tip slot-machines, in timp ce la alte jocuri de noroc, precum LOTO, participa aproape de sapte ori mai multi - 20% din populatia tarii care indeplineste conditiile legale de varsta.

"Ceea ce este foarte important este ca acum acesti 3% participa la joc, in majoritatea lor, in locatii autorizate. Autorizat inseamna protejat. Atunci cand oamenii joaca in locatii autorizate, riscul aparitiei unor probleme de genul dependentei se afla sub control, prin programe speciale, cum este: Joc Responsabil. Bazele acestuia au fost puse acum peste doi ani, iar in momentul de fata toti membrii asociatiei Romslot, precum si cei ai Patronatului Organizatorilor de Pariuri din Romania – Romanian Bookmakers, sunt implicati in proiect", afirma reprezentantii Romslot, scrie MEDIAFAX.

Acestia mai sustin ca afisul campaniei este expus in aproximativ 3.000 de locuri din tara si ca in cadrul campaniei jucatorii au la dispozitie o linie telefonica gratuita de tip TelVerde, prin intermediul careia jucatorii cu probleme de joc au posibilitatea de a lua legatura telefonic cu specialistul si de a se programa la o sedinta gratuita de evaluare si consiliere.

"Scopul campaniei este de a mentine jocul de noroc in sfera distractiei si a rationalului, protejand totodata persoanele al caror comportament poate excede zona recreationalului. Cu toate ca masurile propuse de domnul Korodi sunt bazate pe cele mai bune intentii, ele pot duce mai degraba la rezultate distructive, decat la unele constructive. Noi suntem siguri ca, in ipoteza eliminarii existentei legale a locatiilor de slot-machines, numarul celor ilegale va exploda. Simultan, preconizam si o migrare masiva a jucatorilor catre jocurile online, mai greu gestionabile, si aflate in momentul de fata in afara sistemului de licentiere si autorizare impus de legislatia jocurilor de noroc din Romania. In plus, precizam faptul ca in numeroase tari europene, precum Germania, Anglia sau Austria, industria jocurilor tip slot-machine este reglementata asemanator cu cea din Romania", adauga Dan Iliovici, directorul executiv al Romslot.

Citeste si:
Parcagiii ilegali fac legea în București. Câți bani câștigă pe zi
Parcagiii ilegali fac legea...

Romslot, Asociatia Organizatorilor de Sloturi, reuneste operatori ai pietei aparatelor tip slot-machine din Romania, fiind afiliata la nivel international la EUROMAT - European Gaming and Amusement Federation.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.