Companiile private din Franta recruteaza medici straini, fiind vizati, in principal, specialistii din Est si, mai ales, cei din Romania, comenteaza publicatia Lunion presse, in editia sa de sambata, citeaza adevarul.ro
Romanii sunt preferati de firmele de recrutare din doua motive. Primul este de ordin financiar: un medic roman castiga intre 300 si 400 de euro pe luna in tara sa; al doilea este legat de importanta predarii limbii franceze in scolile romanesti.

Agentia France Presse insa a descoperit o duzin ade astfel de companii pe Internet. Acesta este si cazul Medicis Consult, o societate privata specializata in recrutarea de medici straini, care percepe o taxa de 8.000 de euro. Pretul include gasirea candidatului, verificarea diplomelor si asigurarea demersului administrativ in vederea angajarii. Primarii sau directorii de spitale nu ezita sa faca apel la astfel de structuri, franceze ori straine.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.