Premierul Victor Ponta a sustinut, vineri, la Constanta, ca s-a ajuns la un acord cu Rompetrol in privinta creantei datorate de companie.
Intrebat spre ce domeniu urmeaza sa fie directionata prima transa din datoria Rompetrol de 200 de milioane de euro premierul a aratat ca a fost formata o echipa de negociere si cel mai important lucru este ca ''s-a ajuns la un acord, care inseamna 200 de milioane (n.r euro) pentru o parte din actiuni si renuntarea la litigiu''.

"Cu Rompetrol avem un litigiu de foarte multi ani, un litigiu in care nimeni din partea romana nu a avut curaj sa ia decizii. Sa negocieze si sa ia o decizie. In ceea ce ma priveste, cu mandatul pe care mi l-am asumat, acela de a rezolva tot ce nu s-a rezolvat in ultimii 10 sau 20 de ani, am format o echipa de negociere, s-a ajuns la un acord, care inseamna 200 de milioane pentru o parte din actiuni si renuntarea la litigiu, stiti ca noi avem procese in instanta intre statul roman si Rompetrol, dar mai important decat cei 200 de milioane este obligatia celor de la KazMunayGaz de a face un fond de investitii de un miliard in Romania. Prima investitie importanta cred ca se va face tocmai in actuala rafinarie si mai departe in terminalul de la Navodari, de la Midia, un miliard, dincolo de 200 de milioane pentru buget. Un miliard care se investeste in Romania este un lucru foarte bun si la fel voi face pentru toate celelalte companii, care vor sa investeasca in Romania'', a explicat premierul, potrivit evz.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.