CE: Romania, Letonia si Lituania-"candidate evidente" pentru iesirea din procedura de deficit excesiv.

Romania si Letonia, alaturi de Lituania, sunt candidate evidente pentru iesirea din procedura de deficit excesiv, intrucat se afla "ferm" pe calea corectarii sustenabile a deficitului bugetar, a declarat, vineri, comisarul pentru afaceri economice si monetare, Olli Rehn.

"Pe ansamblu, din cele 20 de tari aflate in acest mecanism, am putea avea trei candidate evidente - Letonia, Lituania si Romania - pentru iesirea din procedura de deficit excesiv", a declarat Rehn, la Bruxelles, intr-o conferinta de presa in care a fost prezentata prognoza economica de primavara a Comisiei Europene.

Basescu: Iesim din procedura de deficit excesiv. Romanii pot fi mandri ca nu intind mana nicaieri

Letonia si Romania si-au redus ambele deficitul bugetar sub 3% din PIB anul trecut si raman sub acest nivel pe perioada 2013-2014, analizata in raportul Comisiei, relateaza MEDIAFAX.

"Ambele tari, Letonia si Romania, par sa se afle ferm pe calea corectarii sustenabile a deficitului excesiv si astfel a iesirii din procedura de deficit excesiv", a spus Rhn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.