Oficialii de la Bruxelles sustin ca folosirea bicarbonatului de sodiu in reteta mititeilor este acceptabila, insa trebuie respectata legislatia privind aditivii alimentari.

Mai precis, producatorii romani trebuie sa depuna o cerere de autorizare prin care sa solicite dreptul de a utiliza bicarbonatul de sodiu in productia de mici realizata dupa reteta traditionala.

‘’Bicarbonatul de sodiu sau E 500 nu este si nu a fost niciodata autorizat in prepararea carnii, inclusiv in cazul '’mititeilor’’. In noua lista a aditivilor alimentari pentru UE, folosirea autorizata a acestora este prezentata in conformitate cu categoriile de alimente la care ei pot fi adaugati. Noua lista este bazata pe autorizatiile acordate in conformitate cu vechile directive si va intra in vigoare de la 1 iunie’’, a declarat Frederic Vincent, purtator de cuvant al comisarului european pentru sanatate si protectia consumatorilor, Tonio Borg, citat de evz.ro.

Mititeii ar putea fi interzisi de la 1 iunie


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.