Comisia Europeana a modificat prognoza privind cresterea economica a Romaniei pentru 2014 de la 2,5%, la 2,2%, relateaza MEDIAFAX.

CE anticipeaza ca factori pozitivi efectul reformelor structurale si cererea interna, in timp ce evolutia exporturilor va fi afectata de situatia externa si de conditiile dificile de creditare.

Astfel, CE anticipeaza ca Produsul Intern Brut (PIB) va creste anul viitor cu 2,2%, confirmand totodata prognoza de plus 1,6% pentru 2013, in linie cu asteptarile FMI si ale Guvernului, potrivit prognozei economice de primavara, prezentata vineri de Executivul de la Bruxelles.

Pentru anul viitor, FMI anticipeaza o crestere de 2% a PIB-ului Romaniei, potrivit prognozei economice mondiale publicata in aprilie.

In prognoza economica de iarna, publicata in februarie, CE anticipa pentru Romania o crestere economica de 1,6% in acest an si 2,5% in 2014.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.