UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing au cumparat portofoliul de retail al britanicilor de la RBS Romania si divizia de private banking (Royal Preferred Banking), reprezentand aproximativ 315 milioane euro in active si 230 milioane euro in pasive, au anuntat azi reprezentantii UniCredit.

Tranzactia, semnata azi, asteapta aprobarea BNR si a Consiliului Concurentei, astfel ca se preconizeaza ca se va finalize in doua jumatate a acestui an.

RBS avea scos la vanzare portofoliul de retail de aproape 2 ani, dar nu au perfectat nicio tranzactie pentru ca nu s-a inteles la pret cu cumparatorii.

„Segmentul de Retail este important pentru banca noastra si aceasta achizitie se potriveste foarte bine strategiei noastre de dezvoltare pe termen mediu si lung, urmand sa ne mentinem abordarea de banca europeana de top pe piata romaneasca” a declarat Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank si Country Chairman al grupului UniCredit in Romania, citat de capital.ro.

La randul sau, Henk Paardekooper, presedintele RBS Romania, a afirmat ca reputatia UniCredit face ca transferul sa fie o solutie atractiva pentru clienti, iar banca sa va urma strategia de concentrare pe serviciile pentru persoane juridice.

UniCredit Tiriac Bank a obtinut anul trecut un profit net consolidat de 177,4 milioane lei (40 milioane euro), potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in urcare cu 11,3% fata de 2011, datorita cresterii veniturilor si diminuarii provizioanelor.

Cedarea business-ului de retail al RBS Romania vine la cateva zile dupa ce Marfin Bank Romania a preluat de la sucursala din Romania a Bank of Cyprus depozite in valoare totala de 77 de milioane euro si active brute de 82 de milioane euro, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.