Productia de petrol si gaze a OMV Petrom a stagnat in primul trimestru, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, in timp ce volumul vanzarilor de gaze a scazut cu 5%, evolutie in linie cu cererea de pe piata din Romania, potrivit grupului austriac OMV, actionarul majoritar al Petrom.

Petrom a inregistrat o productie de hidrocarburi de 183.000 barili echivalent petrol pe zi, comparativ cu 184.000 de barili echivalent petrol pe zi in primele trei luni ale anului trecut.

Potrivit MEDIAFAX, in ultimele trei luni din 2012, compania a avut o productie de petrol si gaze de 183.000 de barili echivalent petrol pe zi.

Volumul vanzarilor de gaze naturale ale Petrom a scazut in intervalul analizat cu peste 5%, de la 17,32 TWh anul trecut la 16,39 TWh.

"Vanzarile de gaze ale Petrom au scazut cu 5%, in linie cu cererea pietei", se arata intr-un raport al OMV.

In trimestrul al patrulea al anului trecut, vanzarile de gaze s-au situat la 14,44 TWh. Petrom are, de obicei, cele mai mari vanzari de gaze in primul si al patrulea trimestru, din cauza sezonului rece.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.