Comisia Europeana a decis reluarea platilor pe patru din cele cinci axe presuspendate in cadrul Programului Operational Regional (POR), ca urmare a masurilor implementate de Guvern, anunta Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

Conform sursei citate, pe acest program au fost semnate aproape 3.400 de contracte de finantare, care prevad crearea a aproximativ 20.000 de locuri de munca.

Prin intermediul celor patru axe pe care se reiau platile sunt disponibile aproape 80% din fondurile alocate Romaniei prin intermediul acestui program.

Comisia a presuspendat POR la sfarsitul lunii octombrie 2012 din cauza problemelor inregistrate in implementare in perioada 2009-2011. In continuare, platile raman blocate pe Axa 6 a programului, pe care sunt alocate mai putin 3% din fondurile puse la dispozitia Romaniei prin POR, se arata intr-un comunicat al MFE, remis marti agentiei MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.