CFR SA este cea mai importanta companie din portofoliul Ministerului Transporturilor, a declarat ministrul de resort, Relu Fenechiu, potrivit caruia planul de administrare propus de fosta conducere a companiei nu avea suficiente obiective concrete si prevedea disponibilizarea a 6.000 de oameni.

"Nu as dori sa intru foarte mult in amanuntele pentru care a fost respins planul de administrare si implicit a fost demisa conducerea companiei CFR SA. Vreau doar sa va spun ca de la acest plan as fi asteptat mai multe obiective concrete si cu termene de realizare. (...) Se spunea doar ca vor fi disponibilizati 6.000 de oameni, punct. Vreau sa va spun ca in acest plan nu se vorbea nimic despre Gara de Nord si vreau sa va spun ca sunt multe de spus. Dincolo de asta, trebuie sa stiti ca este o decizie pe care am luat-o, mi-o asum. Consider ca astazi CFR SA este cea mai importanta companie din portofoliul Ministerului Transporturilor si de performanta acestei companii depinde, daca vreti, foarte mult, performanta mandatului meu", a declarat Fenechiu, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat ca dupa cedarea a 51% din actiunile CFR Marfa statul roman va putea impiedica vanzarea companiei la fier vechi, iar conditiile restrictive impuse in caietul de sarcini nu vor permite inscrierea la licitatie a unor "geambasi".

“Aici statul roman are 49% din actiuni. Cu 49% din actiuni poti oricand sa opresti pe cineva sa vanda la fier vechi, si suntem totusi in Romania, si este statul roman. (…) Daca este rea-vointa, daca este vorba de mita, de spaga, de interese, se poate intampla orice si cu o companie din Romania, pentru ca, haideti sa fim seriosi, astazi noi putem spune ca am vandut compania la fier vechi, atat timp cat 2 miliarde si ceva de lei sunt datorii. Aceste datorii au fost create, cum am spus, datorita slabei performante a celor care au condus-o si hotiilor", a spus oficialul.

Cu toate acestea, Fenechiu a marturisit ca atunci cand se deplaseaza in tara, foloseste automobilul.

"Merg cu masina. De ce? Din cauza ca trenurile din Romania astazi nu ofera viteza si confortul necesar pentru a inlocui masina. Asta este realitatea si trebuie, dupa parerea mea, sa ducem niste politici care sa schimbe lucrurile", a spus ministrul la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica de Pro TV.

Citeste si:
Ciolacu: "Cine are bani traieste, cine n-are, moare!"
Ciolacu: "Privatizarea...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.