Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a anuntat Guvernul ca 12 companii "foarte puternice din Europa" sunt interesate de privatizarea CFR Marfa si a dat asigurari ca situatia de la Oltchim nu se va repeta, deoarece firma de consultanta a impus de aceasta data conditii dure de participare.

Ministrul a fost intrebat de premierul Victor Ponta, in sedinta de marti a Guvernului, cum decurge procesul de privatizare a CFR Marfa, iar acesta l-a asigurat ca procesul decurge foarte bine.

"Da, domnul prim-ministru, suntem in grafic. Fara a da nume, ca nu pot astazi, vreau sa va spun ca exista, se pare, un interes destul de mare, sunt vreo 12 companii care au anuntat ca vin deja sa cumpere caiete de sarcini. Sper din toata inima sa fie in regula", a spus Fenechiu, potrivit MEDIAFAX.

Ponta i-a cerut sa nu prezinte public niciun nume de companie si sa aiba grija ca procesul de privatizare sa fie organizat transparent, fara ca aceia care "si-au batut joc de Oltchim in toamna" sa poata actiona.

"Transparenta maxima, conditii in asa fel incat cei care si-au batut joc de Oltchim in toamna sa nu mai aiba niciun fel de loc de actiune", a atentionat Ponta, fiind asigurat de ministru ca situatia nu se va repeta.

"Am incredere in compania care asigura consultanta, iar conditiile impuse de ei pentru aceasta procedura sunt atat de dure incat chiar nu-si mai poate permite niciunul din cei care au fost asta toamna la Oltchim, suta la suta. Ca drept dovada, toti cei care pana acum s-au inscris sunt reprezentanti ai unor companii foarte puternice din Europa", a dat asigurari ministrul.

Licitatia pentru pachetul de 51% din actiunile CFR Marfa va porni de la un pret de 798,05 milioane lei (180 milioane de euro), iar castigatorul va fi stabilit la jumatatea lunii iunie.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim, situatie mentionata de premierul Ponta in discutia cu ministrul Transporturilor, a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu, patronul OTV. Diaconescu nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Citeste si: Ponta ii cere lui Fenechiu sa rezolve rapid problema managementului privat la CFR


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.