Directorul general al grupului financiar american Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, a fost anul trecut cel mai bine platit bancher din lume, cu un pachet salarial de 21 milioane de dolari, in crestere cu 75% fata de anul prcedent.

Blankfein a primit in ianuarie anul acesta un bonus suplimentar de 5 milioane de dolari, constand din actiuni, potrivit cotidianului britanic The Guardian.

Potrivit MEDIAFAX, directorul Goldman Sachs a primit pentru 2012 actiuni restrictionate in functie de performanta ulterioara a bancii in valoare de 13,3 milioane de dolari, precum si un bonus in bani de 5,7 milioane de dolari pe langa salariul de 2 milioane de dolari.

Pachetul salarial pentru anul trecut este cu 9 milioane de dolari mai mare decat in 2011 si cel mai ridicat primit de Blankfein incepand din 2007, inainte de declansarea crizei financiare, cand a incasat 68 de miliarde de dolari.

Datele financiare, dezvaluite intr-un document transmis bursei din Statele Unite de catre Goldman Sachs, il fac pe Blankfein, 58 de ani, cel mai bine platit bancher din lume, scrie The Guardian.

Alti patru directori de top de la banca americana au incasat impreuna 72 de milioane de dolari pentru anul trecut, inclusiv bonusuri si pachete de actiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.