Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, sustine ca statiunile de pe litoral sunt pregatite sa primeasca turisti de 1 Mai, remarcand ca s-au facut multe investitii importante in unitati de cazare.

"Suntem foarte pregatiti de 1 Mai. Eu sunt convinsa ca de 1 Mai va fi plin de turisti. Pot veni, conditiile sunt mai mult decat primitoare, s-au facut investitii, sunt multe modernizari, multe structuri noi care apar si asta nu poate decat sa ma bucure", a declarat, vineri, Mirela Matichescu, cu prilejul unei vizite in statiunile din sudul litoralului, transmite MEDIAFAX.

Ea a mai spus ca a gasit unitati de cazare la standarde europene in care s-au facut investitii importante in ultima perioada.

"Se investeste si e foarte bine. Sunt placut surprinsa s-au putut accesa fonduri, s-au creat unitati de cazare care se ridica la nivelul standardelor europene. Cred ca au inceput sa inteleaga ca atata timp cat nu investesti nu ai cum sa atragi turisti. Acestia au inceput sa se plimbe, au termen de comparatie. Din ce am discutat cu investitorii, acesta este un prim pas pe care trebuie sa-l faca pentru atragerea turistilor", a explicat vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Mirela Matichestu a precizat ca fiecare statiune trebuie sa aiba un anumit specific astfel incat fiecare turist "sa isi gaseasca locul".

"Ne dorim sa dezvoltam aceasta zona a turismului de litoral (n.r. - sudul litoralului), sa incercam sa vedem pe ce segmente ne putem indrepta. Sa vedem cine sunt cei care pot veni in Eforie, Mangalia, cine sunt cei care se duc in Mamaia, nu putem sa extindem partea distractiva a statiunii Mamaia pe intreg litoralul. Trebuie sa gasim segmentele astfel incat sa putem dezvolta o zona care sa se ridice la toate asteptarile turistilor", a mentionat Matichescu.

Ea a mai spus ca va incerca sa rezolve si o problema ridicata de diversi investitori, respectiv ca bazele de tratament din cadrul unor hoteluri nu apartin de unitatile de cazare, ci de Ministerul Sanatatii si nu ar exista o colaborare stransa intre cele doua entitati.

Citeste si:
Patru orașe din România vor avea zboruri directe spre litoral
Patru orașe din România vor...

"Este un demers pe care doresc sa-l incep cum ajung la Bucuresti sa stabilim niste intalniri la nivelul Ministerului Sanatatii sa vedem ce putem face cu aceste baze de tratament care au fost separate de unitatile de cazare. Este rezultatul unei privatizari care nu s-a facut asa cum a trebuit, insa incercam sa remediem si sa-i sprijim pe cei care au investit in structurile de cazare. Vom vedea ce solutii sunt ca sa cream un climat de colaborare intre administratorii de unitati balneare si cei de structuri hoteliere si sa vedem cum putem sa dezvoltam aceasta latura a turismului", a mai declarat vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism.

Mirela Matichescu a facut, vineri, o vizita in statiunile din sudul litoralului si a avut intalniri cu mai multi hotelieri din aceasta zona.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.