Vanzarile de computere personale au scazut in primul trimestru al acestui an in toate regiunile lumii, inregistrand un declin record de 14% la nivel global, la 76,3 milioane de unitati, preferintele consumatorilor favorizand tot mai mult smartphone-urile si tabletele.

Lansarea unui nou sistem de operare Microsoft, Windows 8, nu a generat entuziasmul la care sperau producatorii de PC-uri, scrie MEDIAFAX.

Compania de cercetare de piata IDC estima o scadere de numai 7,7% a pietei PC-urilor pentru primele trei luni ale acestui an.

Declinul de 14% inregistrat pe baza masuratorilor companiei este cel mai abrupt din 1994, primul an cand IDC a publicat date privind piata computerelor personale.

Toti producatorii de PC-uri au inregistrat scaderi, cu exceptia companiei chineze Lenovo, al doilea mare producator de pe piata, care a inregistrat stagnare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.