Deponentii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor afla in luna septembrie cu exactitate cat vor pierde din sumele care depasesc acest prag de garantare, banca centrala din Cipru anticipand un procent intre 37,5% si 60%.

Deponentii cu mai mult de 100.000 de euro la Bank of Cyprus vor pierde minimum 37,5% din fondurile care depasesc acest prag de garantare, iar procentul ar putea ajunge la 60% daca va fi nevoie de mai multi bani pentru salvarea bancii, potrivit unor clarificari prezentate marti de banca centrala din Cipru, care reconfirma unele informatii publicate anterior.

Astfel, 22,5% din fondurile care depasesc 100.000 de euro in conturile constituite la Bank of Cyprus vor fi inghetate timp de 90 de zile, pana cand se va decide daca este nevoie de mai multi bani pentru salvarea bancii.

Sumele preluate in vederea salvarii Bank of Cyprus vor fi convertite automat in actiuni cu drept de vot si dividende la banca, la un pret inca necunoscut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.