Facebook a inceput sa testeze si in Marea Britanie sistemul prin care utilizatorii pot sa trimita, contra cost, mesaje unor persoane celebre, precum scriitorul Salman Rushdie.

Reteaua de socializare Facebook a inceput in luna decembrie, in SUA, testele pentru un sistem prin care utilizatorii pot trimite contra cost mesaje persoanelor din afara cercului lor de contacte din retea. Aceasta strategie face parte din eforturile companiei de a identifica noi modalitati de a-si creste veniturile.

Facebook a inceput sa testeze acest sistem si in Marea Britanie, utilizatorii care vor sa trimita mesaje unor persoane celebre - care nu se afla in cercurile lor de prieteni - fiind taxati cu sume cuprinse intre 71 de penny si 11 lire sterline.

Astfel, pentru a putea sa ii trimita un mesaj iubitei printului Harry, Cressida Bonas, utilizatorii trebuie sa plateasca 71 de penny. Aceeasi taxa le este impusa si celor care vor sa ii trimita un mesaj lui Robert Peston, jurnalist la radiodifuzorul public britanic BBC.

Reprezentantii Facebook au confirmat experimentul, insa au precizat ca nu a fost luata o decizie privind implementarea acestui sistem de plata la nivelul intregii retele de socializare, scrie MEDIAFAX.

Sistemul este testat pe un numar foarte mic de utilizatori, a declarat un purtator de cuvant al Facebook. El a precizat ca nu a fost stabilita o data de la care sistemul de taxare va fi implementat la nivelul retelei Facebook, aceste aspecte depinzand de modul in care va fi primita aceasta initiativa de utilizatori.

Dupa ce, in decembrie, a inceput sa testeze acest sistem de taxare in SUA, Facebook va extinde aceasta strategie in alte 36 de tari, inclusiv in Marea Britanie. Costul pe care un utilizator trebuie sa il plateasca in cazul trimiterii unui mesaj variaza in functie de o serie de factori, intre care numarul de "followeri" ai unei celebritati si algoritmul secret al "faimei" unei persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.