Gigantii japonezi au dominat intr-o perioada industria de electronice din toata lumea.

Astazi, Sony, Panasonic sau Sharp se lupta pe o piata in care sud-coreenii sau americanii isi disputa suprematia. Dar ce s-a intamplat mai exact si unde s-a produs declicul?

Cine isi doreste cu adevarat sa afle ce s-a intamplat cu gigantii japonezi nu trebuie decat sa faca o plimbare cu metroul din capitala Japoniei.

Reteaua de transport subteran din Tokyo este complet echipata cu receptie de date pentru internet (3G). Chiar si asa, legislatia japoneza nu permite convorbirile telefonice in mijloacele de transport comun, locuitorii orasului rezumandu-se in acest fel doar la a trimite mesaje text sau la a face browsing web.

Dar ce dispozitive folosesc acestia pentru a naviga pe Internet? Un studiu recent desfasurat in capitala Japoniei arata ca un procent de peste 80% dintre utilizatorii de dispozitive mobile foloseau Apple iPhone, ceea ce pentru o tara unde nume grele din domeniu si totodata producatori de astfel de echipamente este o statistica deloc pozitiva.

Citeste intregul articol pe Wall-Street.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.