O parte din datoriile Postei Romane, care va fi privatizata in acest an, vor fi sterse prin transferul actiunilor Romfilatelia, controlata integral de operatorul postal, catre Ministerul pentru Societatea Informationala (MSI).

"Prezentul act normativ creeaza cadrul legal pentru stingerea partiala sau totala a creantelor inregistrate in evidentele Ministerului Finantelor Publice si in contabilitatea Companiei Nationale Posta Romana (CNPR). Statul isi va exercita calitatea de actionar la societatea Romfilatelia prin Ministerul pentru Societatea Informationala", se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta privind luarea unor masuri financiar fiscale cu privire la Posta Romana, potrivit MEDIAFAX.

Actionarii CNPR sunt MSI - 75% si Fondul Proprietatea - 25%. La randul ei, CNPR controleaza integral Romfilatelia.

Potrivit MSI, adoptarea actului normativ va reduce arieratele CNPR la bugetul de stat si va creste atractivitatea la privatizare a operatorului national postal.

De asemenea, se mai spune in document, impactul social al procesului de restructurare in vederea privatizarii a CNPR va fi atenuat si vor fi create premisele asigurarii unei cresteri economice sustenabile.

"Prin darea in plata a actiunilor detinute de CNPR la Romfilatelia nu se ingradeste dreptul creditorilor privati de a-si indestula creantele luand in considerare faptul ca procedura de dare in plata priveste doar titluri de participare, nu si activele din patrimoniul CNPR", se mai spune in document.

Stingerea creantelor fiscale se va face la valoarea titlurilor de participare stabilita printr-un raport de evaluare intocmit de catre un expert evaluator independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.