Bank of Cyprus suspenda operatiunile din Romania pentru o saptamana, incepand de la 1 aprilie, potrivit deciziei Bancii Centrale a Republicii Cipru, pentru a identifica o solutie de vanzare a sucursalei de la Bucuresti.

"In conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru (Legea privind rezolutia institutiilor de credit si a altor institutii), Bank of Cyprus (BoC) a fost introdusa in procedura de rezolutie (restructurare sau reorganizare). BoC functioneaza in Romania prin intermediul unei sucursale si agentiilor acesteia. Banca Centrala a Republicii Cipru, in calitatea sa de autoritate de supraveghere si rezolutie, a decis suspendarea operatiunilor din Romania ale BoC pentru o perioada de o saptamana, incepand de astazi, 1 aprilie 2013, in conformitate cu Legea 17/2013 din Republica Cipru, in vederea identificarii unei solutii de vanzare a acesteia. BNR a fost notificata in acest sens", se arata in comunicatul Bank of Cyprus Romania.

Banca noteaza ca pana la redeschiderea sucursalei si agentiilor acesteia din Romania, clientii pot folosi retelele de ATM, iar pentru necesitati deosebite "sunt invitati" sa contacteze call-center-ul sucursalei Bank of Cyprus.

In comunicat se mai mentioneaza ca masurile de reorganizare sunt aplicate in conformitate cu art. 33 (aliniat 1) din Legea Bancara din Cipru si Directiva 2001/24/EC a Parlamentului si a Consiliului din 4 aprilie 2001.

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat la finele saptamanii trecute ca activele celor doua banci cu capital cipriot prezente in Romania reprezinta doar 1,3% din totalul activelor bancare, iar toate depozitele de la Marfin Romania, banca al carei actionar majoritar - Popular Bank of Cyprus va fi lichidat, are depozitele integral garantate.

Bank of Cyprus detine 0,7% din totalul activelor la nivelul sectorului bancar romanesc, iar fiind o sucursala a unei banci din Uniunea Europeana, garantarea depozitelor este asigurata prin schiema de garantare din tara de origine, adica din Cipru, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Un bancomat a luat foc în Mediaș. Banii din interior au ars
Un bancomat a luat foc în...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.