Deputatul PSD Bogdan Diaconu este initiator al unui proiect de lege, a carui eventuala adoptare ar putea duce la stergerea datoriilor romanilor saraci.

Este vorba despre un proiect de lege privind moratoriul executarii silite a datornicilor la creditele ipotecare pe o perioada de doi ani. De aceeasi facilitate ar putea beneficia si cei cu datorii mari la utilitati, scrie rtv.net.

"In conditiile scaderii nivelului de trai al populatiei, imposibilitatea achitarii creditelor restante, in special a celor ipotecare sau a facturilor la utilitati va duce la evacuarea silita din locuinte a zeci de mii de cetateni romani care se vor trezi aruncati in strada cu familiile lor", argumenteaza Diaconu in expunerea de motive.

Conditiile gandite de Bogdan Diaconu

  • veniturile familiei care urmeaza sa fie evacuate sa nu depaseasca cuantumul salariului mediu pe economie pe membru de familie,
  • debitorul sa fie singurul intretinator al familiei,
  • cel putin un membru al familiei sa sufere de un handicap,
  • familia sa nu aiba in posesie bunuri sau conturi bancare care sa poata acoperi cuantumul datoriei.
Dupa scurgerea celor doi ani, achitarea datoriilor se reia din situatia in care era la momentul aplicarii moratoriului.

Populatia si firmele aveau in ianuarie 2013 restante la banci in suma totala de peste 5 miliarde de euro. Cele 5 miliarde reprezinta restantele acumulate atat la creditele in valuta cat si la cele in lei.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.